Заловиха група за силови поръчки във Варна
Заловиха група за силови поръчки във Варна / снимка: Sofia Photo Agency

Група за изпълнение на силови поръчки е неутрализирана при специализирана полицейска операция във Варна, съобщиха от пресцентъра на полицията в града.

Арестувани са трима души, които е трябвало да пребият и изнасилят мъж в дома му, и да заснемат акцията. Предварителна информация за наказателната акция е достигнала до полицията и в дома на заплашения мъж е организирана засада. При нахлуване на "наказателната бригада" около 22,30 часа в сряда са задържани членовете й. В тях са открити бухалки, четири ножа, газов пистолет, преправен за стрелба с бойни патрони, множество телефони и фотоапарат.

Групата е била наета от варненец и е трябвало да унижи жертвата, която е отказала да снабдява с кокаин пласьорите на поръчителя. Заплашваният също е работил като пласьор за него, но неотдавна е напуснал организацията.

„Наказателната бригада”, арестувана в дома му, е била от петима души. Трима от тях са задържани за 72 часа и утре прокуратурата ще им поиска постоянни мерки „задържане под стража". Срещу тях е образувано досъдебно производство за участие в организирана престъпна група с цел разпространение на наркотици и незаконно проникване в чуждо жилище. Един е разпитан пред съдия като свидетел, а петият е с мярка "подписка".