Задържаните за убийството на възрастните хора, чиито тела бяха намерени край Негован, са направили пълни самопризнания, информира NOVA. При първоначалните разпити двамата мъже – на 39 и 44 години, си прехвърляли вината за това кой е физическият извършител. Впоследствие арестуваният Пламен Шляпашки признал, че той е натиснал спусъка на незаконния пистолет.

Заловиха извършителите на двойното убийство край Негован (ВИДЕО)

Убийството било извършено на 14 юли в апартамента на една от жертвите в столичния квартал „Иван Вазов“. След фаталните изстрели задържаните разчленили телата на убитите в банята на жилището, натъпкали ги в бидони и ги откарали край Негован. После се върнали в апартамента и старателно го почистили с белина. Скрили пистолетите в тайник в помещение в двора на Техническия университет.

МВР пусна снимки от двойното убийство в Негован

Престъплението е извършено с цел обир. Убийците мислели, че жертвите държат в дома си пари от продажбата на техен апартамент в столичния квартал „Емил Марков” (сега кв. „Гоце Делчев“). Оказало се, че средствата не са в жилището в „Иван Вазов“. Оттам престъпниците задигнали семейни ценности, които по-късно са открити в дома на един от арестуваните.

Разплита се убийството край Негован, дъщерята на жертвата разпознала снимките на МВР

Те са криминално проявени. Планирали убийството от около година насам. Били наемани да правят ремонти на друг апартамент, собственост на убитото семейство. Тогава застреляният мъж споделил с един от убийците мнение, че лихвите в банките са много ниски. Вероятно затова престъпниците решили, че жертвите ще държат в дома си парите от продажбата на апартамента в „Гоце Делчев“.

Пламен Шляпашки и съучастникът му Георги Нанков бяха арестувани в сряда в правешкото село Джурово - в къща, която ремонтирали. Живеещи в съседство разказват, че мъжете изглеждали съвсем спокойни и се държали нормално. 

По случая са работили 70 служители на МВР. Те достигнали първо до извършителите. Следили ги в продължение на шест дни преди да ги задържат. "Аз лично съм изумен как тези хора се движеха спокойно, хапваха си спокойно, все едно нищо не са извършили", коментира вътрешният министър Младен Маринов.

Очаква се прокуратурата да повдигне обвинения срещу Нанков и Шляпашки в четвъртък.
nova.bg