/ IStock
Задържаният за убийството в Ковачевци 15-годишен младеж остава в ареста за постоянно с решение на окръжния съд. Той е обвинен, че е убил 7-годишно момиченце по особено мъчителен начин и опитал да я изнасили. Инцидентът стана в събота вечерта.

Според съда има обосновано предположение, че младежът е извършил престъпленията, в които е обвинен. Има опасност той да се укрие и извърши друго престъпление, ако е на свобода. Адвокатът на младежа дори се съгласи, че в момента е в интерес на клиента му да остане в ареста и обърна внимание, че е в емоционалния шок, който преживявал след извършването на престъплението.

Откриха тялото на 7-годишно дете в Самоковско, има задържан

Непълнолетният младеж заяви пред съда, че иска "да лежи в затвора".

Затова се наложи магистратите да му обяснят, че към момента се определя само мярката му за неотклонение, като вината му ще бъде обект на предстоящо доказване. Данните до момента сочат, че момчето е психически здраво и може да разбира свойството и значението на извършеното от него. В същото време имало и данни, че той се е опитал да се укрие и осуети разкриването на престъпленията, в които е обвинен.

Второ обвинение на задържания за убийството на дете в Самоковско

Определението на съда не е окончателно.
БТА