Полицията разследва смъртта на 7-годишно дете в самоковското село Ковачевци, предаде NOVA. Екип на спешна помощ е констатирал смъртта на момиченцето снощи, 50 минути преди полунощ.

По първоначална информация става въпрос за убийство. Трупът на детето е бил намерен около 23 часа в къща в селото. По информация на близките момиченцето преди това е било изнасилено.

Задържаха бежанец за изнасилване в столицата

По първоначални данни полицията е била извикана по сигнал, че детето е изчезнало. Трагичната развръзка е била установена при претърсването на къщата.

От МВР съобщиха, че е образувано досъдебно производство за тежко криминално престъпление. Действията по разследването продължават под надзора на Софийската окръжна прокуратура.

„Дойде екип на полицията, пуснаха вътре кучета, намериха детето и казаха, че е било убито. Бяхме шокирани. Искам справедливост”, каза бащата на детето.

В къщата живее 16-годишен младеж, който е бил задържан за престъплението. Той е бил в роднински връзки с убитото момиче.

Според разследващите момиченцето е починало от задушаване. Тялото му полицаите намерили след като майката на момиченцето подала сигнал около 20.00 часа снощи, че детето го няма. Трупът бил в съседна къща, увит в одеяло, обясни окръжният прокурор Наталия Николова и допълни, че полицаите го открили около 22.30 ч.

До изводите, че момиченцето починало от задушаване, разследващите стигнали след направената аутопсия. Смята се, че детето било умъртвено по особено мъчителен начин.

Софийска окръжна прокуратура привлече в качеството на обвиняем 15-годишния М.Б. за престъплението. С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият е задържан за срок до 72 часа.

Близки, роднини и жители на селото се събраха на протест, след убийството на 7-годишно дете.
 
 
NOVA