Задържани са двамата младежи, нахлули в Професионалната гимназия по електротехника в София, "въоръжени" с бухалки и метални прътове. По случая вече е образувано досъдебно производство за хулиганство.
 
Двете момчета са на 15 и на 18 години, съобщи МВР.

Младежи изкъртиха вратата на училище, за да се саморазправят с ученик

"На базата на делегираните отчети директорът решава каква ще е охраната на училището", каза Камен Радев, старши експерт в РУО-София. Той съобщи, че училището е одобрено за закупуването на турникет система, която възпрепятства свободното влизане на външни хора. "Въпрос на време е тя да бъде поставена", добави Радев.
 
Една от версиите, по които работи полицията, е конфликт заради момиче. "Едва ли охранител може да спре млади момчета с палки. Ние не можем да спрем децата на входа, но можем да предпазим тези, които са вътре", коментира пред NOVA психологът Младен Владимиров.
 
Ученички се биха с юмруци пред публика във Варна

"Представете си, ако този проблем се беше случил извън училището. Най-вероятно боят щеше да бъде много по-тежък, а можеше да има и други пострадали", добави той.
 
В училището предстоят родителски срещи, на които ще се говори за агресията сред децата и как могат да помогнат родителите.