Двама маскирани младежи нахлуха в Професионалната гимназия по механоелектротехника "Никола Й. Вапцаров", за да се саморазправят с десетокласник, който учи там.

Ученички се биха с юмруци пред публика във Варна

Инцидентът станал вчера около 16.15 ч. На входа на учебното заведение е имало само една жена портиер, която не е успяла да се противопостави на нападателите - група от осем души.
 
В училището има портиер, дежурен учител и главен учител, които подпомагат пропускателния режим, но до инцидента се стигнало вероятно заради късна реакция на дежурния учител.
 
Агресия в Садово, ученик удари с кол учител

Младежите изкъртили вратата, извадили я от пантите, и двама от тях влезли с палки в училището, където минавали по коридорите, отваряли вратите на класните стаи и търсели определен ученик, с когото имали спречкване по-рано извън училището.

"Просто влязоха и започнаха да влизат по стаите на първия и на втория етаж, в няколко три, четири стаи, и почнаха да викат. Не чух, но стана голяма тарапана. Бяха с черни шапки и с маски", разказа пред БНР деветокласник в училището, станал очевидец на нахлуването

Нападателите не са посягали на никого, само са търсили въпросното момче, което обаче е било добре прикрито и не са успели да го намерят.
 
Трябва да се работи за намаляване на агресията в училище, съгласен е просветният министър
 
Директорът на училището Мардирос Зовикян заяви пред камерата на БНТ, че не е очевидец на събитието. Бил е в час, когато са го извикали по телефона, че в сградата са влезли външни лица. Опитал се да ги пресрещне. Хванал единият, но той се изплъзнал.

Управата се е обадила на полицията и на място е пристигнал патрулен екип, който обаче не е успял да залови двамата агресори. Младежите се издирват, като органите на реда вече са установили самоличността на единия от нападателите, съобщава бТВ. Видеокамери в училището са заснели нападателите, като кадрите вече са предадени на полицията.

Държавата превъзпитава 20 000 деца престъпници, около 10 "лежат" за убийство

По разкази на ученици в гимназията агресивните младежи търсили десетокласник, защото момчето общувало с приятелката на един от нападателите във Facebook.

Търсеният от агресивните младежи ученик е установен. Очаква се днес семейството му, заедно с родители на други деца, да подадат жалба в 5-о РПУ в София. По случая се води разследване. МВР издирва нападателите. Няма пострадали при инцидента.