/ МВР
Той е арестуван при акция на ГД „Национална полиция“ и ОД на МВР
На 24 септември, при операция на служители от Главна дирекция „Национална полиция“, на ОД на МВР-Стара Загора и на Районно управление-Чирпан. е била осуетена незаконна продажба на уникална револверна сабя, съобщиха от полицията. 

МВР

Установено е, че реликвата е била обявена за продажба в интернет сайт от 50-годишен мъж. При извършените процесуално-следствени дейности в жилище в Чирпан, обитавано от мъжа, е открит и иззет мобилен телефон. Установено е, че той е използван за регистрация на профила, от който е излъчена обявата за продажба на оръжието в електронен аукцион.

Задържаха двама иманяри

На адреса са открити още портупей (кожен ремък за носене на оръжие), тепляк и мраморни археологически предмети от римската епоха. Процесуално-следствени действия са проведени и на служебен адрес на съпругата на 50-годишния мъж в Чирпан.

МВР

Тя доброволно е предала компютърна конфигурация, използвана за създаване на фалшив профил и излъчване на обявата в аукциона. 50-годишният мъж е задържан за срок от 24 часа.

МВР

Разследването по случая продължава. В Окръжната прокуратура е образувано досъдебно производство за незаконна продажба на нерегистрирана културна ценност - револверна сабя.