Задържаха 27-годишен за палеж на две коли тази нощ
Задържаха 27-годишен за палеж на две коли тази нощ / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Надя Коцева
Задържаха 27-годишен за палеж на две коли тази нощ
48227
Задържаха 27-годишен за палеж на две коли тази нощ
  • Задържаха 27-годишен за палеж на две коли тази нощ

За поредна нощ горяха автомобили в столицата. Извършителят на палежа е задържан, съобщи за Дарик началникът на СДВР старши комисар Валери Йорданов. 27-годишният Радослав Стоянов е регистриран за наркотици, а непосредствено след задържането му тази нощ е установено, че е употребил алкохол. По думите на Йорданов задържаният е направил самопризнания за извършените палежи през нощта.

Опожарените автомобили този път бяха квартал „Захарна фабрика”, на ул. „Кукуш”. Подпаленият около 2 часа „Опел Зефира” не е пострадал сериозно, но от него огънят е засегнал друг автомобил в съседство - „Форд Фокус”. Непосредствено след опожаряването на двете коли, извършителят е задържан.

27-годишният Стоянов е криминално-проявен, с регистрация за притежание на наркотици, обясни началникът на столичната полиция старши комисар Валери Йорданов. „Назначават се експертизите, които са по веществените доказателства, взети от местопрестъплението. Продължава работата по установяване на свидетели, ако намерим други”. Попитан как се е стигнало до задържането на Радослав Стоянов, Йорданов обясни, че „със свидетелски показания, които дадоха посока на оттегляне, оттам със следовото куче и успяхме да стигнем до лицето”. Той и допълни, че за момента е рано да се каже дали Стоянов е свързан с другите двама задържани.

Досега трима са задържаните за серийните палежи на автомобили в столицата през последните два месеца. Владислав Николов-Куката беше заловен в сряда по подозрения, че е запалил няколко коли в столичния квартал „Западен парк” в нощта срещу 12 декември. На 16 декември Софийският районен съд го остави в ареста. Вторият задържан - Юлиян Ковачки, пък е направил самопризнания, според които поема отговорността за 12 палежа на автомобили, при които са пострадали 25 коли в „Младост” и „Хаджи Димитър”. Към момента разследващите не са установили връзка между Куката, Ковачки и Радослав Стоянов.