Временно изпълняващият длъжността кмет на район „Младост“ Румен Русев
Временно изпълняващият длъжността кмет на район „Младост“ Румен Русев / БГНЕС
Район „Младост“ търси експерт по инвестиции и контрол на строителството, предлагат му 560 лв.
97946
Район „Младост“ търси експерт по инвестиции и контрол на строителството, предлагат му 560 лв.
  • Район „Младост“ търси експерт по инвестиции и контрол на строителството, предлагат му 560 лв.
560 лева заплата предлага столичният район "Младост" за експерт, готов да оглави отдел „Инвестиции и контрол по строителството“. Това става ясно от обява, публикувана в сайт за търсене на работа. Възнаграждението е определено от държавата и е стандартно за тази длъжност. Интересът към момента е голям, съобщиха за Дарик от администрацията на района.

Арестуваха кмета на „Младост“ (СНИМКИ/ВИДЕО)
 
Поне степен "бакалавър" в областта на архитектурата и строителството на сгради и съоръжения, както и четири години професионален опит изискват от станалия изключително популярен столичен район „Младост“ за длъжността началник отдел „Инвестиции и контрол по строителството“.
 
Експертът, който ще заеме поста, ще трябва да отговаря за планирането и провеждането на строителната и инвестиционната политика на района, както и спазването на закона при ново строителство. Ще отговаря за обществените поръчки в района, както и за одобряването и подписването на платежни документи за проекти, финансирани от Столичната община.

Зам.-кметът на „Младост“ бе уволнена в съдебната зала
 
Възнаграждението му за всички тези отговорности пък ще бъде 560 лева. От район "Младост" казаха пред Дарик, че интересът към обявата е голям. Тя е пусната преди четири дни, а до крайния срок за подаване на документи остават още шест. На въпроса дали заплащането е достатъчно за всички отговорности, които съответният експерт има, временно изпълняващият длъжността кмет на района Румен Русев уточни, че са готови в бъдеще да вдигнат възнаграждението му.
 
Район "Младост" стана печално известен в цялата страна, след като доскорошната му кметица Десислава Иванчева, беше арестувана за подкуп от предприемач, чиито строителни книжа по думите му умишлено се бавили от кметицата.

„Младост” пак е без кмет, Владимир Клисуров подава оставка