Юруков ще съди медии и Яне Янев за клевета
Юруков ще съди медии и Яне Янев за клевета / снимка: Sofia Photo Agency
Лидерът на СДС Пламен Юруков ще заведе дела за клевета срещу председателя на партия „Ред, законност и справедливост" Яне Янев и някои медии заради изнесени неверни данни за данъчната му декларация, съобщи Юруков в кулоарите на парламента. След като разбраха за намерението на синия лидер, от партията на Янев се заканиха, че ще предприемат ответни действия.

Председателят на СДС обясни още, че се е запознал с писмото, изпратено от Националната агенция по приходите до парламентарната антикорупционна комисия. По думите му, информацията в него няма нищо общо с изтеклата в медиите.

„Достатъчно лични средства ще отделя за разследването и преследването от закона на всички тези клевети и лъжи”, добави още синият лидер.

Юруков обясни, че в писмото има някои неточности, заради което е представил в НАП данъчно-осигурителните си декларации за последните 3-4 години. Председателят на СДС твърди, че се е осигурявал веднъж на минималната работна заплата и втори път – на максималната, позволена от закона сума от 1400 лева. Юруков отрече да има участие в 15 фирми както се твърди в писмото. Според него реалното му участие е в четири.

За декларираното „Мазерати" Юруков обясни, че колата е собственост на посолството на Казахстан.