Взривиха „Порше в Пловдив
Взривиха „Порше в Пловдив / снимка: DarikNews

Лек автомобил "Порше" е бил взривен на бул."Дунав" в Пловдив. Информацията за инцидента потвърди за Дарик говорителят на пловдивската полиция Бригита Декало. Няма пострадали хора. Повредена е задната част на колата. При първоначалния оглед е установено, че устройството, поставено до лявата задна гума, е било с приблизителна мощност от около 100 грама взривно вещество.

Според очевидци взривът е бил много силен. Живеещите в района коментираха, че често колата е била паркирана на бул. "Дунав".

Полицията работи по няколко версии, заяви за Дарик Тодор Чонов, директор на полицията в Пловдив.

Според източници на Дарик взривеното "Порше" е собственост на Гурко Пенов, който е председател на Асоциацията на зеленчукопроизводителите в Пазарджик. Пенов е бил треньор на футболен клуб в село Бяга, където беше картотекиран Николай Маринов-Малкия Маргин. Директорът на пловдивската полиция не отрече, но и не потвърди информацията. Гурко Пенов отрече да е собственик на автомобила.

По непотвърдена информация Пенов е участвал в сбиването пред заведение "Бедрум" в Пловдив, за което Георги Славов-Жоро Главата е в следствения арест.

Автомобилът гръмна на бул. "Дунав" в Пловдив около 20.10 часа. Колата е лизингова, а регистрацията е софийска, потвърдиха от полицията в Пловдив.

Други новини от Пловдив