„По никакъв начин не може да се каже, че протестът срещу зелените сертификати е предизвикал размирици и много тежки проблеми”. Това заяви зам.-председателят на „Възраждане” Цончо Ганев в студиото на „Здравей, България”.

„Полицията никога не може да е мила, тя все пак е силова организация. Истината е, че полицията беше изключително коректна, изключително добронамерена, в голяма част от времето, включително и любезна. В качеството си на зам.-председател на „Възраждане” благодаря на Бойко Рашков, на главния секретар на МВР, който беше на място. Мисля, че на фона на цялото напрежение в обществото и на протеста, полицията направи възможното то да не ескалира”, добави той.

Протест срещу зеления сертификат на жълтите павета

Ганев посочи, че от парламентарната трибуна „Възраждане” преди две седмици са призовали да се направи работна комисия на паритетен принцип в парламента. Отделно пък здравният министър да направи работна група. Ако това е било изпълнено, е нямало да се стига до протеста.

„Ние призовахме правителството да направи така, че да започне да се слуша и другата страна. Никой не може да отрече, че в нашето общество има хора, аз съм от тях, които не вярват в силата и ефективността на прилаганите мерки”, добави зам.-председателят на „Възраждане”.

Протестиращи срещу зеления сертификат опитаха да щурмуват Народното събрание (ОБЗОР НА ДЕНЯ)

Той засегна информацията за ваксинирани депутати от партията му. Припомни свикана от „Възраждане” пресконференция три дни, след като станали депутати. „В нея обявихме и казахме, че не сме против хората, които искат да се ваксинират. Но това не значи права и задължения на другите. Тогава дори допълнихме, че в нашата група има ваксинирани. Не е новина, че имаме имунизирани”, уточни Ганев.
NOVA