Протест срещу зеления сертификат се провежда пред сградата на Народното събрание в София. Демонстрацията е организирана от политическа партия "Възраждане", които искат да отпадане здравния документ. 

БТА

Граждани от цялата страна са пристигнали с автобуси да подкрепят протеста. Протестиращите носят плакати с надписи: "Аз не съм антиваксър", "Долу ръцете от децата ни", "Искам нормален живот". Движението по булевард "Цар Освободител" е блокирано.

,  
БТА

По време на протеста полицията арестува въоръжен мъж пред Народното събрание.

Георги Димитров

Жандармерия и полиция охраняват сградата на парламента. Полицейски кордон е разположен на всички входове. 

Срещу зеления сертификат: Протест и арест в центъра на София (СНИМКИ)

Периметърът за сигурност е означен с метални ограждения при храм-паметник "Александър Невски", както и при градинката при паметника Св. Климент Охридски.

Георги Димитров

Организаторите се заканиха на демонстрацията да присъстват около 10 хиляди души от цялата страна. 

Георги Димитров

"Продължаваме да се противопоставяме на дискриминационния зелен сертификат, защото той превръща ваксинацията от доброволна в принудителна. Той се налага от последните четири правителства като условие да работиш, учиш или водиш нормален обществен живот. Продължаваме да се противопоставяме на тестването на ученици и дискриминационните мерки и неефективното управление на здравната криза", се казва в изявление на партията във Фейсбук.

Георги Димитров