Върнаха Тодор Димов на работа, но го понижиха
Върнаха Тодор Димов на работа, но го понижиха / cнимка: Sofia Photo Agency

От началник отдел на началник група бе понижен отстраненият в началото на годината зам.-директор на разградсктата полиция Тодор Димов. Министър Румен Петков лично му връчи три заповеди – за връщане на работа, за прекратяване на назначението за зам.-директор и за понижение.

Още преди отчета на ОД”Полиция”-Разград, за чиято работа министър Румен Петков даде висока оценка, той се е срещнал с отстранения в началото на годината зам.-директор на местната полиция Тодор Димов

Сега Димов отново ще работи в същия отдел, но на по-ниско с няколко позиции ниво. За 12 месеца ще е началник група “Престъпления в непроизводствената сфера” в сектор “Икономическа полиция”. В полицейската йерархия след директорите на дирекции са началници на отдели, следват началници на сектори, после – на групи.

Тодор Димов бе отстранен от работа в началото на януари във връзка със случая “Куйович”, миналата седмица Софийската окръжна военна прокуратура прекрати проверката по този случая заради липса на данни за разгласяване на класифицирана информация.