Всички ще съжаляваме за Орешарски, смята Цветлин Йовчев
Всички ще съжаляваме за Орешарски, смята Цветлин Йовчев / снимка: Sofia Photo Agency, архив

„В държавата става водевил, става една грозна история", заяви Цветлин Йовчев в коментар за войната „Василев-Пеевски" и наложения надзор върху КТБ.

„Един сериозен сблъсък, такъв конфликт, може да деформира политическото пространство и процесите в него, но не бива да се преекспонира. В момента отдаваме прекалено голямо значение, а трябва да се оставят институциите да си свършат работата", заяви вицепремиерът.

Той определи като несъстоятелни съмненията, че институциите заемат страна и са част от групировка.

„Има много значими фигури, които емоционално са свързани с този процес", заяви Йовчев, но отказа да назове имена.

Вътрешният министър отхвърли и да е имал информация за готвен арест на Цветан Василев в деня на обиска на офисите на КТБ.

„Банковата система е стабилна. Това, което предприема БНБ, ще гарантира нормалното функциониране в бъдеще на банката. Не бива да говорим много по тази тема, защото дестабилизираме системата", заяви Цветлин Йовчев. И допълни, че вярва на главния прокурор.

Що се отнася до информацията, че Цветан Василев е подал сигнал в австрийската полиция, че се готви покушение срещу него, Йовчев заяви, че до момента в МВР няма подаден сигнал, а ако получат, ще бъде направена проверка.

Вицепремиерът коментира и оставката на правителството.

„Не е необходимо да се държи една власт на всяка цена. Политическите сили дадоха ясни заявки и вече е въпрос колко дълъг ще бъде хоризонтът на това правителство", заяви Цветлин Йовчев. Според него обаче трябва да намерим формулата за повече стабилност в обществото, защото политическата нестабилност пречи на всички останали процеси да се развиват.

„Всички ще съжаляваме за Орешарски. Ще оценим след време това, което е направил и което е можел да направи", заяви Йовчев. „Ситуацията в момента до голяма степен е провокирана от политическата нестабилност и противопоставяне".

Източник: NovaNews.bg