В петък в Източна България ще вали дъжд, в Западна - сняг, по поречието на Дунав - дъжд и сняг. Остават условията за поледици. Значителни по количество ще са валежите в централната част от страната. В Югозападна България само на отделни места ще превали слаб сняг. В източните райони вятърът ще е умерен от североизток, в западните - предимно слаб от северозапад.

Какво ще бъде времето през януари

Минималните температури ще са от минус 2° до 3°, а максималните - от 2° до 7°, малко по-високи по Черноморието. През почивните дни от север ще прониква студен въздух и температурите ще се понижат, в западната част от страната с градус-два, в източната - с четири-пет градуса.

Валежи ще има на места, главно в Северна България и планините, ще са предимно от сняг, в събота в североизточните райони - от дъжд и сняг.

Температурен рекорд е измерен в Бургас

В петък жълт код за значителни валежи от дъжд с количества около 20-30 mm е обявен в 11 области. Предупреждението за потенциално опасно време е в сила за областите Ямбол, Бургас, Сливен, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Варна, а в област Добрич освен за валежи предупреждават и за силен вятър и вълнение на морето.

НИМХ

През първата половина от новата седмица ще преобладава облачно време с временни разкъсвания и намаления на облачността. Слаби валежи от сняг ще има само на отделни места, главно в планинските райони. Вятърът ще е със западна компонента, предимно слаб, във вторник за кратко ще се усили. Температурите ще се задържат без съществена промяна, минималните предимно между минус 5° и 0°, а максималните - между 0° и 5°.

Още за времето четете на Sinoptik.bg.   
НИМХ