/ ThinkStock/Getty Images
Времето у нас: Застудявания и валежи се редуват с по-топли дни
95406
Времето у нас: Застудявания и валежи се редуват с по-топли дни
  • Времето у нас: Застудявания и валежи се редуват с по-топли дни
Значително по-студено ще бъде времето в страната в следващите два-три дни, показват средносрочните модели на времето, представени в "Дарик кафе" тази сутрин.
 
Ще бъде предимно облачно и ще прехвърча сняг. От запад се разширява фронт на високо атмосферно налягане над цялото Средиземноморие и няма да има съществени валежи.
 
С какво време ще започне новата седмицa

Днес условията за туризъм в планините са лоши, съобщават от Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския червен кръст. Сутрешните температури са от минус 6 градуса до плюс 3-4. Лифтовите съоръженията не работят.

След четвъртък и петък при формирането на нов средиземноморски циклон температурите отново ще се повишат, особено в източните райони. Този циклон ще премине над страната ни в почивните дни.
 
Времето през декември - ще има ли сняг за Коледа и каква зима ни чака

Още в събота ще започнат валежи, които ще се изместват от запад на изток. В Западна и Северозападна България в неделя валежите ще преминават в сняг. Над Източна България ще вали дъжд. В този период е възможно да има и усложнена зимна обстановка.
 

студ зима
ThinkStock/Getty Images


Каква зима ни очаква според дългосрочните прогнози?

След преминаването на циклона новата седмица отново ще започне с по-хладно време. Ще се формира нов циклон, чийто път ще бъде на запад от страната ни, показват моделите. България ще попадне в неговата топла част и е възможно температурите, особено в източните райони, отново да достигнат стойности от 15-16 градуса.