/ ThinkStock/Getty Images
Днес вятърът в цялата страната ще се ориентира от северозапад, ще се усили и температурите навсякъде ще се понижат. Максималните ще са между 3° и 8°. На места в Източна България ще превали слаб дъжд, а в западните планински райони – слаб сняг. По-късно от северозапад преваляванията бързо ще спрат, а облачността временно ще се разкъса и намалее.
 
Атмосферното налягане ще се повишава и ще е по-високо от средното за декември.

Времето през декември - ще има ли сняг за Коледа и каква зима ни чака
 
В планините ще е облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 2°.
 
По Черноморието ще е облачно със слаби валежи от дъжд. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 8°-10°. Температурата на морската вода е 12°-13°. Вълнението на морето ще бъде е 1-2 бала.

Каква зима ни очаква според дългосрочните прогнози?
 
Във вторник се очаква максималните температури да паднат още и ще бъдат между 0 и 7 градуса, остава ясно и слънчево.
 
На Никулден ще бъде студено, без валежи, с дневни температури между 3 и 8 градуса.
 
В четвъртък сутринта минималните температури ще бъдат между минус 7 и минус 2 градуса, а максималните - между 2 и 9 градуса. За София минималната температура ще бъде около минус 7 градуса, а максималната - около 3 градуса над нулата.

Очаква ни зима с много сняг заради вулканите и ураганите по света
 
На 8 декември, петък, температурите ще бъдат отрицателни в цялата страна. През деня стойностите ще достигнат между 3 до 6 градуса и ще бъде слънчево.
 
Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
НИМХ-БАН