Два военнотранспортни самолета "Спартан" пристигнаха в РС Македония. С тях бяха транспортирани тленните останки на загиналите при тежкия инцидент на автомагистрала "Струма", при който загинаха 45 души, съобщиха от Министерството на отбраната.

Двамата самолета излетяха от авиобаза "Враждебна" по-късно от планираното, заради неблагоприятни метеорологични условия.

Изписаха и последния от пострадалите в инцидента на АМ „Струма“

Скопие тленни останки загинали катастрофа
БГНЕС

Във връзка с траурния случай на летището в Скопие беше организирана церемония, на която присъстваха президентът Стево Пендаровски, председателят на парламента Талат Джафери, премиерът Зоран Заев, първият вицепремиер Артан Груби, вицепремиерът Люпчо Николовски, министрите Буяр Османи, депутати Фатмир Бесик, Фатмир Бесик Нуредини, Ягода Шахпаска и Благой Бочварски, както и ръководителят на ислямската религиозна общност.

Скопие тленни останки загинали катастрофа
БГНЕС

На площад "Скендербег" в Скопие са поставени венци, пред които гражданите могат да отдадат почит на загиналите при автобусната катастрофа в България. По искане на семействата на загиналите шествието, което трябваше да премине през столицата, беше отменено.


Проверката на АМ „Струма“ след трагедията: Участъкът няма Акт 16

Пътният инцидент, при който загинаха 45 души от Република Северна Македония, от които 12 деца, възникна около 2.00 часа след полунощ на 23 ноември в близост до разклона за село Боснек. Автобусът, който след катастрофата изгаря напълно, е един от общо четирите с македонска регистрация, прибиращи се към югозападната ни съседка след екскурзия до Истанбул. По информация на разследващите органи проверяват се всички евентуални причини за катастрофата, сред които и лошата пътна сигнализация, но водещата версия остава грешка на шофьора.
БТА/БГНЕС