Ангел Джамбазки
Ангел Джамбазки / БТА
Отиваме на избори с платформата на ВМРО, основана на защита на българския интерес, който беше предаден от коалицията „анти Македония“. Това каза съпредседателят на ВМРО - Българско национално движение (БНД) и евродепутат Ангел Джамбазки, след като от партията  внесоха документите за регистрация в ЦИК за участие в предсрочните парламентарни избори на 2 октомври. Документите внесоха съпредседателите на партията - Александър Сиди, Ангел Джамбазки и Искрен Веселинов.

Внесохме повече от 4000 действителни подписа, амбицията ни е да бъдем участници в управлението на държавата, посочи Джамбазки.
Организационният съвет на ВМРО – БНД взе решение в събота за самостоятелно явяване на партията на предстоящия вот.

"Когато ВМРО отново управлява, интересите ни по темата "Македония" ще бъдат защитени", каза Ангел Джамбазки. По думите му т.нар гражданско вето ще бъде възстановено в пълната му сила, тъй като "коалицията „анти Македония“ „клекна“ и предаде българския интерес, без да има нужда, и събитията в Скопие го показват".

Джамбазки посочи също важността от разговор за доходите на българските граждани и за цените, които по думите му съсипват бюджетите на дребни и средни предприемачи и на обществото като цяло. Важен е също разговор за това как трябва да се промени конституционният модел в държавата, за да се избегнат такива ситуации с много чести избори, каза той. 

Ангел Джамбазки коментира също, че патриотично обединение трябва да има. Той добави, че това обединение не се е провалило, разговорите продължават и може би не на тези, но на следващи избори би могло да има.
 
БТА