/ БГНЕС
Ето я епикризата на студента в Хага - Евгени Марчев, с която той е напуснал "Пирогов". Вчера ви разказахме за нея, но днес я публикуваме, за да се види с какви травми е напуснал спешната ни клиника. Документът е разписан от проф. Николай Габровски.  

епикриза
DarikNews.bg

епикриза
DarikNews.bg

Диагнозата на Марчев при напускането е „комоцио церебри“ с повърхностна контузия на главата (контузио регио париеталис капитис) и охлузване на коляното, за която съобщиха и от полицията още на 11 юли.

Студентът бе задържан от служителите на СДВР след размириците на протеста на 10 юли вечерта пред сградата на Министерския съвет. Марчев, родителите му, както и организаторите на протеста от т. нар. „Отровно трио“, твърдяха, че той е бил жестоко пребит от полицаите под колоните на Министерския съвет.

„Ако го снимате и го покажете колко е бит, ще стане революция“, обяви миналата седмица в тв интервю един от „Отровното трио“ - адвокат Николай Хаджигенов, който често води дела срещу полицията.

В епикризата на „студента от Хага“ няма данни за травматични увреждания

Преди ден самият Марчев за първи път даде половинчасово телевизионно интервю. Малко по-късно във Фейсбук в коментари и профили много хора питаха защо, след като е бил жестоко пребит, не се виждат видими белези. Той твърди, че е получил множество „шутове, удари по гърба, бъбреците, главата, по цялото тяло“.

И в резултат имал хематоми по лицето и главата. Такива обаче не си видяха на телевизионния екран, а според лекарите малки кръвоизливи и хематоми се разнасят и преминават за около 2 до 3 седмици. Вчера бе едва седмият ден от размириците пред сградата на Министерския съвет.

„През цялата вечер съм им се молил (на полицаите в ареста - б.р.), казал съм им - хора, искам линейка, болят ме гърдите, не мога да дишам“, оплака се още Евгени Марчев. Той изрази пълно доверие в лекарите и медицинските сестри от „Пирогов“ и дори им изказа благодарност.

Същите лекари от „Пирогов“ обаче не са установили никакви проблеми с гръдния кош или белия дроб на студента. „На 11 юли му беше извършена рентгенография – на гръден кош и бял дроб.

"Д-р Георгиева установи, че всички параметри са в нормалните показатели на клинично здрав човек. Констатира, че е запазена цялостта на обхванатите кости, т.е. няма счупвания“, разказаха нашите източници.