Валери Симеонов не е притеснен за кворума
100976
Валери Симеонов не е притеснен за кворума
  • Валери Симеонов не е притеснен за кворума
Не виждам криза, за кворума не съм особено притеснен, коментира лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред журналисти относно напускането на още една политическа сила от парламента.

По-рано днес от Парламентарната група "Воля - българските родолюбци" обявиха, че напускат парламента. От средата на февруари ПГ на "БСП за България" също отсъства от пленарната зала.

И депутатите от „Воля“ напускат Народното събрание

"На мен ми е много комфортно сега, когато ги няма БСП, приемат се законите с добро темпо", коментира Валери Симеонов. "Какво означава парламентарна криза? Парламентът работи ли? Работи. Добре ли работи - добре работи. Не виждам криза", посочи той.

Дълг на всеки народен представител е да ходи на работа и по този повод внесохме предложение за промяна на правилника, което беше свързано със спиране на възнаграждението на всеки, който отсъства, същото ще се отнася и за "Воля", коментира Симеонов.

17 февруари: БСП напуска парламента

Лидерът на НФСБ посочи, че предложението е било отложено по някакви причини и тепърва предстои да обсъдят с коалиционния им партньор - ГЕРБ, каква ще бъде съдбата му, но от НФСБ ще настояват промяната в правилника да се разгледа. Хората очакват да видят каквато се вижда във всяка фирма, във всяко държавно учреждение - как така ще отсъства някой от работа и ще продължава да получава възнаграждение, в случая една трета, ама това са 1200-1300 лева, коментира Симеонов.