В Перник стотици изпратиха Мирослава
В Перник стотици изпратиха Мирослава / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Надя Коцева

Стотици изпратиха днес убитата 17-годишна Мирослава Николова в последния й земен път. В 11.00 ч. бе отслужено опело в най-големия пернишки храм „Св. Пророк Илия”. Процесията, състояща се от над 50 автомобили, автобуси и микробуси премина през целия град, който днес е в траур.

Да се простят с Мирослава дойдоха много нейни съученици, спортисти от клуба по таекуондо, учители, представители на общината, ОДМВР, привърженици на
футболния клуб „Миньор” и др.

Мирослава бе погребана в централния гробищен парк в Перник.

Вчера съболезнования на семейството е поднесъл министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, който е посетил дома на убитото момиче в пернишкия квартал „Драгановец”.

Мирослава бе отвлечена на 7 ноември м.г., трупът й бе намерен на 12 януари. Разследването около жестокото убийство продължава. Полицията установи, че убийците са имали намерения да убият момичето, независимо от това дали ще получат откуп или не.

За жестокото престъпление бяха задържани двама – Стойчо Стоев-Чочо, който след направени самопризнания се самоуби, и Марио Любенов-Заека. Съдът го остави в ареста и назначи да му бъде направена експертиза дали е болен от шизофрения, както твърдят той и роднините му.

Убийството на момичето предизвика буря от негодувание в Перник, където бяха организирани няколко големи протеста под мотото: „Още едно невинно убито дете, още един престъпник ще бъде на свобода! Нека спрем това!”.