Най-много положителни проби има в отделенията по неврология, кардиология, спешно и вътрешно
Увеличава се броят на заразените медици от Видин, предава NOVA. Те са вече 29. Най-много положителни проби на медицински персонал във видинската болница има в отделенията по неврология, кардиология, спешно и вътрешно отделение.

Четирима с COVID-19 в дом за възрастни хора във Видинско

„Обидно ни от факта, че ни изкараха нас виновни, медицинските сестри и лекарите, че не сме използвали достатъчно предпазни средства”, заявява медицинската сестра Дианка Тодорова.

Тя е майка на три деца, медицинска сестра в спешното отделение, отделно работи и като сестра на „Дунав мост” 2. Не може да си позволи да не работи на две места, за да не се разпространява заразата.

Община Видин командирова четирима медицински специалисти за подпомагане на работата в болницата

„Няма как с тези суми и от едното, и от друго място, да се изхранва едно семейство. Просто сме принудени”, заявява Тодорова. А ръководството на болницата е направило внезапна проверка в отделенията дали се спазват мерките за безопасност и дезинфекция.

„При някой установих, че няма очила или шлем. Оправданието беше, че шлемът пречи да се работи. Но това може да се замести с очила”, обясни д-р Ивета Найденова, прокурист на МБАЛ „Света Петка” във Видин.

Бум на заразени медици във видинската болница

13 души с COVID -19 са настанени в болницата, двама души са в по-тежко състояние
. Не се предвижда затваряне на лечебното заведение заради заразения медицински персонал.

„Болницата продължава да диша и да работи и няма да бъде спряна. Прави се всичко възможно само и само тя да не спре да работи”, заяви директорът на РЗИ-Видин Венцислав Владински.

От Министерството на здравеопазването ще изпратят подвижен рентген, с който на място ще се правят снимките на пациентите с COVID-19.
nova.bg