Условна присъда за ученика, нападнал с кол учител

/ ThinkStock/Getty Images
Районният съд в Асеновград постанови осем месеца условна присъда с две години изпитателен срок  за 17-годишния ученик Атанас Георгиев, който удари с кол учителя по английски език Антон Велков в Селскостопанската гимназия в Садово. Процесът се гледа по съкратената процедура, тъй като младежът призна вината си. Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Пловдив в 15-дневен срок.
 
Внесоха обвинителен акт срещу ученика, ударил с кол учител

Прокуратурата обвини младежа за нанасяне на лека телесна повреда, за непристойни действия, както и за отправяне на закани и обиди, грубо нарушаващи обществения ред.

На 19 септември учителят по английски език и негова колежка били на работа в гимназията в Садово. По време час ученик започнал да отваря и затваря със сила вратата на кабинета, в който учителката предавала урок.  
 
Разкриха подробности за агресията в Садово, където ученик удари с кол учител

Младежът отправял обидни и нецензурни реплики и заплахи на висок глас. Учителката излязла от кабинета и в този момент Георгиев отправил към нея предизвикателни реплики и се опитал да я удари с ръце. Уплашена и възмутена тя тръгнала да търси съдействие от своя колежка. По същото време от друг кабинет излязъл учителят по английски. Тогава Георгиев с висок тон му наредил да се прибира обратно в кабинета и казал, че никой не може да го накара да посещава учебните часове или да прави каквото и да е друго. Тези негови думи били придружени отново с обидни, нецензурни и заплашителни реплики.
 
Ученикът, удрял с кол учител: Искам да остана задържан в стая (ВИДЕО)

Младежът  се обърнал към учителя репликата „Сега ще видиш какво ще стане“ и напуснал сградата на училището. Върнал се с дървен клон. Насочил се към учителя, като блъскал учениците и учителите по пътя си и се опитал да го удари с клона по главата, като първият му опит бил неуспешен. Отново посегнал и нанесъл силен удар с клона по учителя. Георгиев продължил да отправя заплахи и обиди, а след това избягал от училището. Преподавателят бил откаран в болница.

Учителят, ударен с кол от ученик: Повече от унизен съм

По-късно нападателят бил открит и задържан от полицаи.