Угасен е пожарът край кюстендилското село Фролош
Угасен е пожарът край кюстендилското село Фролош / БГНЕС
Угасен е пожарът край кюстендилското село Фролош
44315
Угасен е пожарът край кюстендилското село Фролош
  • Угасен е пожарът край кюстендилското село Фролош

Угасен е пожарът край кюстендилското село Фролош, пламнал вчера след 15 часа. Огнената стихия е угасена тази нощ около 02.00 часа.

По последни данни пожарът се е развил на територия около 200 декара, иглолистна и широколистна гора, както и лесонепригодни площи. Унищожени са и стари необитаеми постройки. Няма пострадали хора.

Огънят е тръгнал от махала в селото около 15 часа вчера следобед, като първоначално бяха засегнати около 40 декара горски масив. Впоследствие пламъците обхванаха около 100 декара иглолистна гора - черен бор, по който има много смола, и около 70 декара широколистна и друга растителност. В потушаването на огнената стихия се включиха служители на горските стопанства и местно население.

Дежурна група работи по изясняване причините за пожара, като не се изключва човешка небрежност. Служители на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението" и на горските стопанства днес ще обходят опожарените райони, за да се установят нанесените щети.

Други два пожара станаха вчера в Благоевградска област. 1000 декара листа изгоряха край благоевградското село Градево. Изгорели са само листата под дърветата. Сухи треви горяха в местност между Кулата и отклонението за Петрич.

Други новини от Кюстендил