Удавената в Луда Мара жена - убита от тираджия?
Удавената в Луда Мара жена - убита от тираджия? / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Удавената в река Луда Мара жена вече е разпозната от близките й. Разследващите разкриха самоличността на 45-годишната Иванка Добрева от Червен бряг, Плевенско.

Работата им беше затруднена от липсата на каквито и да било документи у починалата, непреставащия дъжд и водата в реката. Направената от патологоанатом аутопсия установи, че причината за смъртта на жената, която е от ромски произход, е механична асфикция - удавяне. Това означава, че тя може да се е удавила сама, но е възможно и да е била удушена и впоследствие изхвърлена в реката. Тялото на мъртвата е престояло във водата между 10 и 12 часа, допълва „24 часа".

Добрева е семейна. Вчера следобед нейни близки пристигнаха в Петрич и я разпознаха.

Работата по случая продължава. Вчера в Петрич се говореше за няколко версии за смъртта на Добрева, никоя от тях обаче не бе подкрепена с доказателства и потвърдена от полицията.

Според една от версиите, починалата е била част от група улични джебчии. Никой обаче не я е виждал преди това по улиците в Петрич. Според другата Добрева е работила в Гърция.

Според най-разпространената сред ромите версия тираджия се е възползвал сексуално от жената, след което я е удушил и я е изхвърлил в реката над петричките ромски махали, за да изглежда като убийство, извършено от петрички роми. През нощта срещу вторник на моста спрял тир и стоял там дълго, разказват роми. Те обаче с нищо не могат да потвърдят думите си.