Търсят за разпит жена, работила в смяната на Емилия Ковачева в нощта на побоя над бебето Никол
Търсят за разпит жена, работила в смяната на Емилия Ковачева в нощта на побоя над бебето Никол / БГНЕС, архив
Търсят за разпит жена, работила в смяната на Емилия Ковачева в нощта на побоя над бебето Никол
92278
Търсят за разпит жена, работила в смяната на Емилия Ковачева в нощта на побоя над бебето Никол
  • Търсят за разпит жена, работила в смяната на Емилия Ковачева в нощта на побоя над бебето Никол

Делото срещу акушерката Емилия Ковачева тръгна в съда. За разлика от предишни пъти защитата не поиска отвод на делото.

Родителите на Никол са отчаяни от хода на делото срещу акушерката

В началото на делото защитата поиска да се издири и разпита жена, която е била на смяна заедно с обвиняемата Ковачева в нощта, когато е нанесен побой над 4-дневната Никол.

Според признанията на Ковачева жената - санитарка или медицинска сестра, е била на смяна в нощта, в която се сочи, че е нанесен побоя над бебето. В писмо до съда обаче болница „Софиямед“ отрича такова лице, с тези имена, посочени от Ковачева, да е работило при тях.

Адвокатът на акушерката Емилия Ковачева: Тя е съсипана психически

Първа по делото днес беше разпитана Калина Недялкова, която е началник на отделението в "Токуда", където бебето беше транспортирано.

Тя потвърди, че лекарите в "Токуда" са констатирали тежко счупване на черепа на Никол, травма на меките тъкани на гръдния кош, както и тежка травма на част от мозъка.

По време на заседанието днес стана известно и становището от съдебната експериза, според която Емилия Ковачева не страда от психично заболяване и е осъзнавала действията си в нощта на побоя.

Акушерката Емилия Ковачева бе задържана през април 2015 г., след като след нейна смяна в „Софиямед”, петдневно бебе беше транспортирано в „Токуда” с опасност за живота.

На 18 април сутринта дежурният лекар акушер-гинеколог е установил понижен тонус на детето и е назначил изследвания и лечение. По-късно същият ден е установено влошаване на състоянието на бебето, заради което незабавно е преведено в столичната болница „Токуда”.