Трима отвлякоха момиче, тръгнало на автостоп
Трима отвлякоха момиче, тръгнало на автостоп / cнимкa: Sofia Photo Agency

19-годишно момиче от Стара Загора е била отвлечена при пътуване на автостоп. Сигналът за похищението е подаден във сряда вечер в оперативната дежурна част на РПУ-Стара Загора. Момичето е било качено от непознати лица в лек автомобил “BMW” в западния край на Нова Загора. Автомобилът започнал да обикаля селата Хрищени, Дълбоки и Хан Аспарухово, като пътуващите в колата младежи не разрешавали на момичето да слезе колата и отнели мобилния й телефон.

Единият от похитителите се опитал да извърши блудствени действия спрямо девойката, която при самоотбрана използвала намиращия се в нея сгъваем нож и наранила нападателя в областта на корема. При едно от спиранията между селата, тя успяла да избяга от автомобила и да се укрие. Прибрала се пеша до дома си и се обадила на своя приятелката, която подала сигнал на телефон 112.

След проверка на РПУ-Нова Загора е установено, че в болницата в Нова Загора е настанен 20-годишен мъж от село Стоил Войвода с наранявания в областта на корема. Момичето е разпознало насилника си, по-късно са заловени и съучастниците му, съответно на 32 и 27 години, жители на същото село. И двамата са задържани за 24 часа.

Работата по случая продължава.