/ БДЖ
Нанесени са значителни материални щети
Само в рамките на няколко часа три влака са станали обект на нападение с камъни в участъка между гарите Захарна фабрика и Горна баня, съобщиха от БДЖ. 

При вандалските прояви няма пострадали хора, но има нанесени материални щети от счупени и пукнати прозорци на преминаващите композиции. И за трите случая е подаден сигнал за нападенията до компетентните служби на телефон 112.

От БДЖ за пореден път алармират, че подобни прояви могат да доведат до сериозни последствия, застрашаващи живота и здравето на персонала и пътниците от влака.

Машинист пострада след нападение с камъни по влак (СНИМКИ)

Посегателството над влаковете е осъществено в момент, в който се изпълнява програма за основен ремонт на локомотиви, мотриси и вагони. При един от днешните три случая е счупено стъкло на чисто нов излязъл от ремонт пътнически вагон.

От дружеството отбелязват, че подобни прояви саботират дейността му за осигуряване на комфортна услуга на клиентите на БДЖ, тъй като всяка необходимост от ремонт води до нарушаване на процеса по осъществяване на транспортно обслужване и до допълнителни разходи.

От началото на годината до момента са регистрирани 13 случая на хвърлени предмети по влакове, вследствие на които са пострадали двама пътници.