Машинист и помощник-машинист пострадаха, след като пътник от насрещно преминаващ влак, е хвърлил предмет по локомотива на железницата, съобщиха от БДЖ.

БДЖ

Инцидентът станал в участъка между Белово и Септември. Вследствие на удара се е счупило стъклото на кабината. Веднага е подаден сигнал на тел. 112 и компетентните служби са се задействали за установяване на извършителите.

Бързият влак от Варна за София удари багер

Заради произшествието, влакът по направление София-Бургас, е престоял 62 минути.

БДЖ

С по-сериозни наранявания е помощник-машинистът, който е откаран в болница, предава NOVA. „Разминаване на двата влака в междугарието Белово-Септември и двата са се движили със скорост до 80 км/ч. От последния вагон изхвърлят балон с вода. По мое мнение в него е имало и твърд предмет, който да нанесе такива сериозни поражения.

Помощник-машинистът е с наранявания по двете ръце и по врата”, обясни началникът на Локомотивно депо - Пловдив Стоян Златев. „Това е абсолютен атентат към транспорта, застрашаващ живота и здравето на пътниците”, смята локомотивният машинист Дончо Спасов.

Полицията е разпитала всички пътници, но не е установила извършителя.

От дружеството заявяват, че подобни прояви са тежко посегателство не само върху имуществото на БДЖ и локомотивния персонал, а застрашават живота и здравето на пътниците от влака. Допълват, че се надяват срещу извършителите да бъде упражнена цялата строгост на закона.
nova.bg