превозвачи протест
превозвачи протест / БГНЕС
Тежкотоварни и автобусни превозвачи излизат на протест
98078
Тежкотоварни и автобусни превозвачи излизат на протест
  • Тежкотоварни и автобусни превозвачи излизат на протест
Тежкотоварни и автобусни превозвачи ще протестират днес между 11 и 17 часа в подкрепа на проектозакона за Българската автомобилна камара. Той беше оттеглен от Народното събрание след протест на друга част от бранша, която се обяви срещу такъв закон, и след намеса на премиера Бойко Борисов.
 
Днешното недоволство се организира от Съюза на международните превозвачи (СМП) и Българската асоциация на сдруженията на автомобилните превозвачи (БАСАТ). То ще започне в 11 часа пред храм-паметник “Св. Александър Невски”, където ще паркират 100 автобуса.

Превозвачи готвят протест в защита на оттеглен законопроект
 
От 11 до 17 часа в двете посоки бул. „Цариградско шосе“ от кръговото на 4-ти километър до кръстовището с бул. „Димитър Пешев“ ще бъдат паркирани товарни автомобили и автобуси.
 
Към протеста в София ще се присъединят и превозвачи в други градове на страната.

През юни: Борисов се разпореди и протестът на превозвачите се отмени
 
В Русе протестът ще се проведе на бул. „България“, във Велико Търново на ул. „Магистрална“, в Пловдив по бул. „Санкт Петербург“, в Плевен –  по Околовръстен път София-Русе, в Свиленград –  по ул. „Сан Стефано“, в Ямбол –  на автогарата, в Петрич – по ул. „Места“, във Враца – по бул. „Втори юни” и във Варна по ул. „Акад. Курчанов”.
 
Не се предвижда затваряне на пътни артерии и блокади, уточняват организаторите.

Други превозвачи плашат с протести след разпореждането на Борисов
 
Протестът срещу проектозакона за Българска автомобилна камара се проведе на 25 май. Министър-председателят Бойко Борисов прие протестиращите и разпореди нормативният акт да бъде оттеглен. В отговор привържениците на закона заплашиха с протест на 4 юли, ако той не бъде върнат за разглеждане в Народното събрание.
 
В същото време днес в Европейския парламент ще се гласува пакет “Мобилност”.