Таксиметровите фирми в Пловдив вдигат цените
Таксиметровите фирми в Пловдив вдигат цените / netinfo

Таксиметровите фирми в Пловдив подготвят поредното вдигане на тарифите заради скъпите горива. Следобед шофьори с жълти коли окупираха площадча през спортна зала “Чайка” на стадион “Пловдив”, за да обсъдят новите цени за превоз на пътници. Средното увеличение ще бъде 20%.

Предвижда се първоначалната такса да скочи от 70 на 90 стотинки. Дневната тарифа се вдига от 52 на 63 стотинки за километър, а нощната – от 59 на 73 стотинки. Броячите ще навъртат и по 20 стотинки за минута престой, който досега се таксуваше по 15 стотинки. Шофьорите от радиотакси 6133, които първи пренастроиха апартите, заявиха, че останалите фирми не са спазили споразумението за промяна на цените в рамките на 3-4 дни.

Фирмите с по-голям брой коли изчакват поради опасения за отлив на клиенти. Ако можем да издържим, ще запазим евтините тарифи до септември, казаха шефовете на две от големите компании. Всички очакват най-голямата фирма "Елма" да пренастрои първия си апарат, а останалите ще ги последват веднага, призна управителят на "Европа 1" Михаил Качелов.