Семейството на детето, ударено преди дни от мълния в Бургас, през сълзи от щастие и с много емоция благодариха през медиите на всички хора, които са помогнали момченцето им да е живо и здраво и да бъде днес с тях.

Осемгодиншният Георги беше благополучно изписан от УМБАЛ-Бургас. Самият той също каза пред медиите, че се чувства добре и няма търпение да играе футбол, но беше категоричен, че не иска повече да ходи на плажа. 

Семейството отправи огромна благодарност към хората, които са ги докарали до болницата, и на всички лекари, които са дали всичко от себе си, за да се борят за живота на детето. 

"Една жена ни докара с колата си, карахме на червено през целия град. Един господин също ни помогна да го докараме. Благодарим на целия екип на болницата, благодарение на тях той е жив и здрав. Голямо благодаря на всички, които не спираха да се грижат за него", казаха щастливите родители.

В деня на инцидента бурята станала за 5 минути много страшна, бащата и майката разказаха, че веднага са започнали да реанимират детето. "На два пъти го връщахме към дишане на плажа, но не ставаше добре- Един господин го откопчи от ръцете ни и направо тръгнахме към кола. Първата случайна кола, която срещнахме и хората бяха вътре, просто се качихме вътре и тръгнахме към болницата. Само се надявахме да диша. Благодаря на Господ, добре е, жив е, здрав е, няма увреждания. Благодаря на хората, на докторите, на кмета, тъй като веднага имаше готовност да го транспортират до София със самолет, на полицаите благодаря, но най-вече на лекарите. Дължа живота на детето ми на тях", каза през сълзи бащата. 

"Цялата болница ни помогна, благодари им на всички", допълни майката. 

"Филмът е с щастлив край за наша радост", казаха накрая родителите, прегръщайки усмихнатия Георги.