/ БГНЕС
Обвиненият за блудство в столично училище остава в ареста
97453
Обвиненият за блудство в столично училище остава в ареста
  • Обвиненият за блудство в столично училище остава в ареста
Мъжът, който в петък бе задържан по обвинение за блудство с две малолетни деца в столично училище, остава за постоянно в ареста, реши Софийският градски съд на заседание днес при закрити врата. За мярката съобщи пред журналисти адвокатът на обвиняемия.

Обвинението срещу Валентин Асенов е за престъпление по чл.149, ал.5, за което Наказателния кодекс предвижда наказание "лишаване от свобода" от пет до 20 години.

Арестуваха мъж в столично училище след сигнал за блудство с деца

Делото се гледа при закрити врата, за да се запази анонимността на лицата, които са под 14 години и се намират под закрила на институциите и Закона за защита на детето. Съдът взе предвид и опазването на интимния живот на обвиняемия в тайна.

На влизане в залата Валентин Асенов остана безмълвен и не отговори на журналистическите въпроси.
 

БГНЕС


"Съдът постанови, че няма основание да бъде определена по-лека мярка на лицето и остава същата, която е наложена", каза Петър Георгиев, адвокат на обвиняемия. Той обясни, че тезата на съда е, че именно неговият клиент е извършил престъплението, за което е обвинен.
 
По думите му обвиняемият категорично отрича да е извършвал блудствени действия и е бил задържан поради "нелепо стечение на обстоятелствата и преекспониране на цялата историята".
 
Привлякоха като обвиняем мъжа, задържан за блудство с деца в столично училище

Адвокатът заяви, че неговият клиент твърди, че при първите разпити бил подложен на физическо насилие и затова признал. Георгиев добави, че клиентът му все още не си е извадил медицинско свидетелство и призна, че няма видими белези от подобно насилие.
 
В съдебната зала днес беше сестрата на Валентин Вержиния Асенова. Тя каза, че обвиненията категорично не са верни. „Той просто е отишъл по малка нужда, а не при децата. Валентин е бит в полицията и е бил принуден да каже всичко това. Той организира спортни събития и всички в Перник го познават. Ако беше такъв, мислите ли, че нямаше да се разбере“, коментира още тя.
 

БГНЕС


В съдебната зала стана ясно, че обвиняемият е роден през 1984 г. в София, но от години живее в Перник. Има висше образование, завършил е бакалавър в НСА, като треньор по бокс през 2013 г. Има незавършена педагогика, защото голямата мечта на Валентин е да бъде учител по физкултура. Не е женен, живее сам. От 7 месеца работи във фирма за производство и дистрибуция на хляб като шофьор.

Адвокат Петър Георгиев информира, че обжалването на постоянната мярка за неотклонение "задържане под стража" ще бъде на 29 май от 10.00 ч.
БГНЕС, БТА