/ БГНЕС
Страната ни е домакин на три старта в скоростните дисциплини при дамите
От утре до неделя Банско ще прикове вниманието на любителите на снежните спортове от цял свят. Страната ни е домакин на три старта в скоростните дисциплини при дамите от световната купа в алпийските ски, предава NOVA.

Олимпийски и световни шампионки превземат Банско за най-очаквания спортен уикенд за 2020-а. На пистите под връх Тодорка ще имаме възможност да видим в скоростна надпревара елитът в  алпийските ски при жените. 

Банско приема стартове от Световната купа за седми път и тази година интересът е изключително голям. Надпреварата ще бъде излъчена от 25 телевизии в цял свят. Очакват се близо 20 хиляди зрители да изпълнят Бъндеришка поляна. В петък трибуната за зрители ще бъде със свободен достъп за всички желаещи, до изчерпване на местата. В събота и неделя достъпът ще става срещу билет. За феновете отново ще има зона за забавление с много подаръци и концерти с български поп звезди. Всички очакват с нетърпение да видят в действие и Микаела Шифрин, която оцени подобаващо трасето в Банско.

"Пистата е много технична, спрямо голяма част от тези през сезона и според мен това е много хубаво. Условията бяха просто перфектни, снегът е много добър, можеш да стоиш стабилно на ските и да се забавляваш", каза двукратната олимпийска шампионка Микаела Шифрин.

Разнообразие от спортни събития през януари по DIEMA XTRA и онлайн в PLAY DIEMA XTRA

Погледите приковава и неповторимата Естер Ледецка, която е единствената състезателка спечелила златни медали в два различни спорта в рамките на едни Олимпийски игри. Доволна от условията остана и олимпийската шампионка от Пьонгчанг в спускането София Годжа.

"Тук специално съм за първи път, била съм само веднъж в България, в Пампорово за Европейската купа. Банско изглежда добре, трасето е много хубаво, предивзикателно. Изпровах го днес под номер едно и преминах по снега без още да има следи, което си беше трудно", каза още София Годжа.

Стартовете в петък и събота започват в 10:45. В неделя супергигантски слалом е с начален час 10:15, като всички състезания ще бъдат излъчени на живо по NOVA Sport и Diema Sport 2.