Стефан Банков
Стефан Банков / NOVA
Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР никога не е подслушвала политици. Това заяви бившият шеф на „Вътрешна сигурност“ Стефчо Банков. По думите му проверките, които текат в момента ще го докажат. "Този пасквил, който го сътвориха, е един пиар", заяви Банков.

„Министърът си е създал уюта да придобие цялата информация година назад“, каза още той.

Николай Хаджигенов твърди, че подслушваните политици са 82-ма (ВИДЕО)

Банков посочи още, че е бил преназначен по служебна необходимост. Той ще подпомага вътрешния министър, като го съветва по въпросите за изборите.

За новата длъжност Банков поясни, че не може да я откаже, защото подлежи на уволнение: „Това е временно преназначение. По служебна длъжност - нещо като командировка. Тоест, като изчистване на неудобните служители”, поясни той. 

"Беше ми предложен един кабинет, който се намира в един ъгъл с много малко светлина, който се намира непосредствено до входа на тоалетната. Така и не знам какъв се водя, тъй като до момента заповед от министъра на мен не ми е връчена", каза още Банков

По думите му е бил подлаган на натиск: "Действията на министър Рашков стигнаха до там, че да манипулират хора и да задават въпроси за това директорът на Дирекция „Вътрешна сигурност“ возил ли е в служебния си автомобил наркотици, пачки с пари и рязал ли е миналата седмица документи във връзка с изборите, което е абсолютно невярно твърдение". 

Банков обяви, че излиза в болничен, засега за пет дни.