/ Президентство на Р България
Президентът Румен Радев коментира от Ватикана рокадата в ръководството на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС). Той потвърди, че е подписал указа за освобождаването на шефа на агенцията Димитър Георгиев.

Радев подписа указа за смяната на шефа на ДАНС

"Новото ръководство на ДАНС ще си докаже своите качества с работа и с дейност. Виждате какъв проблем се беше отворил за България, за националната ни сигурност, когато ДАНС обслужва определени партии и личности, а не обслужва националния интерес. Ето затова стигнахме дотук. Ето затова няма никакви резултати в борбата ни с корупцията по високите етажи на властта", посочи Радев.

Сменят шефа на ДАНС

"Затова, както те самите признават, години наред, чужди шпиони действат из България и много други неща. Това са затваряне на очите за огромни нарушения, затваряне на очите за огромни корупционни скандали без никакви действия", допълни още президентът.

Борисов за смяната на шефа на ДАНС: Никога повече няма да разкрият руски шпиони у нас

Той уточни още, че не му е докладвано Бойко Рашков да е с отнет достъп до класифицирана информация. "По закон всички министри придобиват със своето назначаване достъп до класифицирана информация", каза Радев.