Мога да се обзаложа, че никога в България няма да бъдат разкрити руски шпиони, нито тяхна мрежа. Причината да се махне шефа на ДАНС е именно разкриване на руската шпионска мрежа у нас. Такова мнение изрази Бойко Борисов на живо включване във Facebook относно освобождаването на Димитър Георгиев от длъжността.

"Това е реваншизъм, да сменяш шефа на ДАНС като си един служебен министър", коментира още председателят на ГЕРБ.

Подготвени сме за изборите, хаосът и страхът, в който искат да вкарат да живеят хората, няма да стане, посочи още той.

Освободиха шефа на ДАНС

„Приемам, че смениха областните управители и шефовете на полицейските управления – те имат отношение към изборите. Приемам, че и ДАНС имат връзка с изборите. Но каква е връзката на шефа на „Митниците”, коментира Борисов. 

"Ние не сме правили назначения. Тези хора са професионалисти и те сега се чудят как да ги изчегъртат", заяви Борисов относно рокадите, предприети от служебното правителство.

„Още чакам да видя автобусите с двойни дъна, с които ГЕРБ извозвали бюлетини. Не съм ги видял, вероятно и никой никога няма да ги види. Сега ни обвиниха пак, че сме записвали. Само че тези, които записваха, сега са в МВР”, изтъкна още бившият премиер.

Радев: Тези, които са подслушвали, сега проверяват сами себе си

„Аз не знам има ли в света такъв аналог. За едни избори кандидатът за президент да е едноличен господар в страната. Разбира се, ние ще се готвим много добре. Подготвени сме. Хаосът, страхът, в който искат да вкарат да живеят хората, няма да стане. Някои социолози си позволяват да казват, че ГЕРБ били сами, ние винаги сме управлявали в коалиция. Предишният мандат с „Реформаторския блок“, следващият мандат с „Патриотичния фронт“. Аз съм много щастлив, че колегите от Воля, ВМРО, НФСБ се организираха се организираха и ще отидат заедно на избори. Освен това ние сме ГЕРБ – СДС. Пълна мобилизация", каза той.

Георг Георгиев: Прави се опит да бъдат обезглавени службите

От ГЕРБ по-рано дадоха заявка, че ще влязат в предизборната битка с максимално много нови лица.

„Трябва да заложим на колкото се може повече нови лица. Да покажем, че партията се обновява”, заяви Томислав Дончев. Стана ясно, че бившият вицепремиер ще оглави Националният предизборен щаб на партията.

„Въпреки всичките опити за политически балони срещу нас, ние няма от какво да се срамуваме. В последното десетилетие имаме най-много принос в модернизацията на страната“, посочи той.

„Сред аспектите на кампанията са са програмата и целите. Ще надградим програмата ни отпреди четири години. По-радикална трябва да е реформата в администрацията. По-амбициозно трябва дае редуцирането на лицензирането и регистритационните режими, което ще облекчи гражданите и бизнеса. Още повече трябва да има мерки за младежите, които да стартират бизнес“, изтъкна Донев. Сред другите приоритети са бърз и евтин достъп до качествено здравеопазване.

Митов: Радев и Рашков не могат да простят на службите, че разкриха руската шпионска мрежа

Митов ще оглави софийския предизборен щаб на ГЕРБ.

„Предлагаме втори етап за модернизация на страната. Отиваме на изборите с увереност, че ще сме първа политическа сила, че отново гражданите отново ще разпознаят, че сме правилния избор, да задвижим България като модерна европейска икономика. Българската столица се превръща в най-комфортните места за живот не само в страната, но и в Европа. Ще се постараем да посрещнем нуждите на софиянци“, изтъкна Митов.