Коалиция ГЕРБ -СДС внесе 9 999 подписа за регистрация в Централната избирателна комисия (ЦИК) за парламентарните избори на 11 юли.

От партията са събрали 32 000 подписа, но внасят 9 999, защото такива са изискванията на Изборния кодекс.

Подписката внесоха организационният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов, лидерът на Младежи ГЕРБ Георг Георгиев и заместник-председателят на ПП ГЕРБ Даниел Митов и лидерът на СДС Румен Христов.

"В изключително добра мобилизация и организационна готовност сме", подчерта Паунов след регистрацията на коалицията.

"Подадохме документи за регистрация в ЦИК на коалиция ГЕРБ - СДС. Това е едно традиционно добро сътрудничество между най-голямата дясна партия и най-старата демократична партия след промените през 1989 г. Внесохме максималният изискуем брой подписи - 9999. Иначе в рамките на 2 дни колегите от цялата страна събраха 32 хил. подписа", каза още Паунов.

"Може би ще наблюдаваме определени опити на служебния кабинет да се намесва в кампанията. Тук отново ще повторя нещо, което казахме и преди. За съжаление Румен Радев направи така, че служебният кабинет да се превърне в негов предизборен щаб. Това е категорично недопустимо. Служебният кабинет не може да изпълнява подобни функции, служебният кабинет задачата му е да организира честни и свободни и избори и да приведе администрацията през периода на предизборната кампания в добро състояние. Тук ми се иска да отправя един апел към служебните министри - недейте да се оставяте да бъдете използвани и да участвате в предизборна кампания, която не е ваша", заяви Даниел Митов.

Според него те нямат интерес от подобно нещо.

ГЕРБ подаде документи за изборите
Снимка: Георги Димитров

Агенция "Фокус"