82-ма политици са били подслушвани у нас, като 1/3 от тях са от БСП. Това обяви в студиото на „Здравей България” по NOVA адвокат Николай Хаджигенов, съпредседателят на партията „Изправи се! Мутри вън!". 

СРС-та са били прилагани както по време на протестите, така и преди изборите, твърди Хаджигенов. Според него разрешения за подслушванията са издавани от Специализирания наказателен съд. 

Мая Манолова: Такова подслушване на опозицията може да е станало само със съгласието на Борисов

По думите му със сигурност и самият той е сред подслушваните политици. „Работили са три служби – ГДБОП, ДАНС и "Вътрешна сигурност". Всеки мобилен оператор има служител по сигурността, който държи топли отношения с ДАНС и ГДБОП. На подслушването му е придадена формална законност", каза Хаджигенов.

„Откакто ГЕРБ са на власт, всички руски служби живеят у нас необезпокоявано. Кои са руските шпиони – тримата български полковници ли? Това е смешна история. Димитър Георгиев беше личната вълшебна пръчица на премиера Борисов – щраква с пръсти - подслушване, щраква с пръсти - шпиони. Нека да не забравяме, че независимият главен прокурор Цацаров беше всяка сряда при Борисов на оперативка. Сегашният главен прокурор пък му говори на „шефе“. Тази лична вълшебна пръчица трябваше да си отиде", заяви съпредседателят на „Изправи се! Мутри вън!" относно уволнението на шефа на ДАНС.

Янев: Подслушванията са част от модела на насаждане на страх

Той коментира и какво смята за новия председател на ДАНС - Пламен Тончев

„Нямам представа дали това е правилният човек за позицията, но съдейки от служебната му биография, той е достатъчно компетентен", заяви Хаджигенов.
NOVA