Станишев празнува 1 май в Борисовата градина
Станишев празнува 1 май в Борисовата градина / снимка: Sofia Photo Agency

По повод международния Ден на труда - 1 май, премиерът и соцлидер Сергей Станишев ще говори пред социалисти, симпатизанти и журналисти от левия печат в Борисовата градина. Организатори на празника са Висшият съвет на БСП, Градският съвет на партията и в. "Дума".

Премиерът и лидер на социалистическата партия Сергей Станишев ще бъде посрещнат точно в 11,00 часа при езерото "Ариана" от журналисти от в. "Дума" и в. "Земя". Денят на труда е и празник на левия печат. По неофициална информация все още ръководството на соцпартията не е решило дали отново да стане издател на "Дума", който в момента има финансови затруднения. Социалистите са собственик на марката, но я преотстъпиха за 10 години на бизнесмена Петър Манджуков, който обаче щял да се откаже да издава занапред левия всекидневник. Заедно със Станишев в митинга в Борисовата градина ще участват представители на соцръководството и на ПГ на Коалиция за България.

Първомайският митинг ще води шефът на групата общински съветници от БСП Жельо Бойчев, тъй като председателят на градската организация на партията Румен Овчаров, по традиция домакин на събитието, е в болнични.

Очаква се от КНСБ и "Подкрепа" да поднесат своите приветствия към празнуващите социалисти. За всички в Борисовата градина ще пеят Петя Буюклиева, вокална група "Трик", Нели Рангелова, детска група "Като лъвовете", БТР.