Станишев: Действията на Босия не са хулиганство, а политически протест
Станишев: Действията на Босия не са хулиганство, а политически протест / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Станишев: Действията на Босия не са хулиганство, а политически протест
58910
Станишев: Действията на Босия не са хулиганство, а политически протест
  • Станишев: Действията на Босия не са хулиганство, а политически протест

Действията на Николай Колев-Босия не са хулиганство, а политически протест. Това коментира от парламентарната трибуна лидерът на БСП Сергей Станишев.

Вчера Колев обяви намерението си да замери сградите на определени институции с общо шест развалени домата. Малко преди да го направи над 40 полицаи от „Охранителна полиция" и служители на жандармерията обградиха сградата на парламента и го арестуваха.

Какво каза лидерът на социалистите за това: „Вероятно г-н Колев е бил задържан за хулиганство при блестяща полицейска операция - 40 полицаи задържаха един дисидент. Само че, всички в България разбират, че става дума за политически протест, а не за хулиганство. И очаквам за това, че повдигам този въпрос, ГЕРБ за пореден път да ме обвинят, че не уважавам институциите и може би поощрявам безредиците. Но преди да го направите си задайте въпроса колко българи днес оцеляват в мизерия и загубиха работа през последните години. Около 250 000 за три и половина години от ГЕРБ. Колко бързо изключват телевизора, когато видят как от екрана г-н Борисов и българският Брад Пит се хвалят с постиженията си или внушават, че хората живеят все по-добре и по-богато? Всички ли ще арестувате? Няма да ви стигнат РПУ-тата".