/ АПИ
Промени в движението и по магистрала „Тракия“ заради ремонти
Днес от 10.00 до 11.00 ч. ще бъде спряно движението в участъка от 74-ти до 79-ти км на магистрала „Хемус“ край Ябланица. Ограничението се въвежда заради строителството на новия участък от автомагистралата. Трафикът ще се пренасочва по пътя Ботевград - Ябланица.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват стриктно въведената временна организация за движение, посочват от Пътната агенция.
 
Движението по моста над река Елшишка при км 89-ти на магистрала „Тракия“ преминава двупосочно само в платното за София. Временната организация е за ремонт на платното за Пловдив, който се очаква да приключи до края на май т.г. 

За улеснение на трафика от 13.00 ч. всеки петък до 17.00 ч. в събота в района на ремонтирания участък ще има две ленти в посока Пловдив и една за София. От 17.00 ч. всяка събота до 10.00 ч. в понеделник пък ще има две ленти за София и една лента за Пловдив. 

За да избегнат участъка в ремонт, шофьорите могат да използват няколко алтернативни маршрута, които са публикувани на сайта на АПИ. Информация могат да получат и на телефон 070013020.