През деня в сряда облачността ще бъде предимно значителна, в следобедните часове и до полунощ ще е купесто-дъждовна. На много места ще има краткотрайни валежи от дъжд придружени с гръмотевици. В планинските райони явленията ще са временно интензивни. Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще са предимно между 26° и 31°, в София - около 26°.   

Нови бури и проливен дъжд на места в страната, градушка удари Севлиево (СНИМКИ/ВИДЕО)

Преди обяд над Черноморието ще има временни разкъсвания на облачността. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните  температури ще са между 26° и 29°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.    

Над планините облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна. На много места в масивите от Западна и Централна България ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра - около 20°, на 2000 метра - около 13°.

Времето през август: От 13 до 40 градуса

В четвъртък облачността ще бъде по-често значителна, в следобедните часове и до полунощ - купесто-дъждовна. На места, повече в Южна България, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Максималните температури ще са предимно между 27° и 32°. В петък вероятността за валежи намалява, ще има повече слънчеви часове. Краткотраен дъжд ще превалява главно в планинските райони в Югозападна България. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен, североизточен вятър.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik
БТА/НИМХ