Нови бури и проливен дъжд на места в страната, градушка удари Севлиево.Силна буря имаше в района на Горна Оряховица и Велико Търново.

Нова буря се образува и над София.Силни бури се образуваха и над района на Русе и Кубрат.Проливен дъжд падна и над Дълги дел в област Монтана.Междувременно започна възстановяването на Карлово от огромните щети, нанесени от пороя на 22 август, съобщиха от Общината.

БТА

Комисия, сформирана от Общинския кризисен щаб, описва пораженията върху инфраструктурата. Втора комисия, съвместно със служители от Дирекция „Социално подпомагане“, описва щетите в домовете на пострадалите.
 

Част от екипа на звено „Чистота“ почиства дворовете на най-пострадалите домакинства; друга част - разпределена по райони в града, чисти наносите и пясъка по улиците.

След пороя: Започна възстановяването от огромните щети в Карлово (СНИМКИ

Продължават да работят багери. Четири аварийни екипа със специализирана техника от София, изпратени от кмета на столицата Йорданка Фандъкова, както и доброволци, оказват помощ в Професионалната гимназия по железопътен транспорт.

БТА


БТА

Общинският кризисен щаб продължава да действа в непрекъснат режим на работа. Поискана е помощ от 61-ва Стрямска механизирана бригада за ликвидиране последствията от наводнението. В Карлово е обявено частично бедствено положение, след поройните валежи.

Силен дъжд е предизвикал значителни поражения в няколко населени места в община Кайнарджа, област Силистра, съобщиха от Общината. Обявено е бедствено положение в селата Зарник, Светослав и Добруджанка. Няма пострадали хора.

Заради проливен дъжд: Бедствено положение в три села в Силистренско

Проливният дъжд е започнал малко преди полунощ и е продължил около три часа. Разрушени са мостове и части от уличната настилка, увредени са електрически стълбове.

Има наводнени къщи и съборени огради. Унищожена е и голяма част от реколтата от царевица и слънчоглед.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik
Meteo Balkans/БТА