Частично бедствено положение е обявено в Карлово. Цяла нощ продължи отводняването на сгради след пороя в Карлово и Сопот, съобщи NOVA.

Дъждът започна в ранния следобед вчера, като само за минути наводни десетки улици и къщи. Сред най-пострадалите от пороя сгради е Професионалната гимназия по транспорт в Карлово. Залети са няколко къщи по ул.”Яне Сандански” в града. Водата е завлякла няколко коли и човек, който е леко ранен, без опасност за живота. 

В понеделник 6 души са били евакуирани. Зам.-кмета на Карлово съобщи, че към момента няма информация за други бедстващи хора. “През целия ден ще предприемем действия с почистване на основните наноси, които са в засегнатия район. Подготвили сме два екипа”, обясни Антон Минев. 

Тази сутрин на място е пристигнал и екип на БЧК-Пловдив, който ще направи оценка на нуждите и щетите. “Имаме готовност да окажем хуманитарна помощ на пострадали хора. По-късно ще пристигнат на място и психолози. Виждаме, че много хора преживяха силен стрес. През целия ден екипът на БЧК остава тук”, каза Таня Георгиева, директор на БЧК-Пловдив. 
NOVA