/ БГНЕС
Състав на специализираният съд взе решение Маринела Арабаджиева да бъде освободена незабавно, а делото срещу съпруга й Ветко Арабаджиев да бъде прекратено заради висящо производство в Испания. Съпругата на бизнесмена ще бъде под домашен арест на адрес ул "Любата".  

Съдът спря делото срещу бизнесмена Ветко Арабаджиев, като причина за това е висящо дело в съда в Испания по нова заповед за арест, издадена на 24 април 2020 година. Доказателствата срещу останалите 7 подсъдими за участие в ОПГ за измами и пране на пари върна на прокуратурата за отстраняване на процесуални нарушения. Мярката за неотклонение на Ветко Арабаджиев също е променена в "домашен арест" , но по-късно ще стане ясно дали ще се прибере в дома си. Причината е, че решението подлежи на протест и обжалване пред Апелативния специализиран съд.

Съдът отказа да измени паричните гаранции на Арабаджиев-син и други подсъдими по делото. Мярката за неотклонение на Ветко Арабаджиев "задържане под стража" също е изменена в домашен арест. 

Няма да бъдат изменени паричните гаранции на сина на Ветко Арадажиев - Вълчо и останалите подсъдими подсъдими по делото.

Семейство Арабаджиеви са в ареста близо година по обвинение в данъчни измами и пране на пари.