Българката Даниела Ангелова разказа емоционална история за спасяването на детето си по време на войната в Израел.

„Ако бяхме кацнали час по-рано и бяхме на пътя от летището, мисля, че в този момент нямаше да разговаряме. Няма оцелели на този път, всички, които са били там, са убити, разстреляни, отвлечени”. Това заяви по NOVA NEWS българката, която от години живее в Израел.

Тя разказа за преживяванията на детето си, което се е укрило по време на атаката от „Хамас”. „Каза ми: „Мамо, стоя на тъмно, да не ме видят. Ако нападнат, да мога да избягам”. Не пожелавам на никоя майка да проведе такъв разговор”, каза Даниела.

Между войната и страха: Журналист чу първия плач на новороденото си бебе в Газа

„След 2 прекрасни седмици, прекарани в България със семейството на съпруга ми Емо, в събота, в 6 часа сутринта се качихме на самолет от София за Тел Авив. Сестра ми трябваше да дойде да ни посрещне на летището. По време на полета нямахме никаква представа какво се е случило в Израел. Когато кацнахме, на телефоните си започнахме да получаваме стотици съобщения – от приятели, от самия кибуц. Сестра ми каза, че няма как да дойде да ни посрещне, защото пътят от летището до нас е затворен и не е безопасно да се пътува по него", разказа Даниела.

По-малкото им дете е било в кибуца, нападнат от терористи. Той се намира на 4 км от Ивицата Газа. Детето се е затворило в стаята в убежището без светлина, без храна и вода. Сега то е добре, спасено е от съседа им, който е защитник доброволец.

"Името му е Еран Цорев, на 53 г. По време на ракетната атака той, вместо да отиде към убежището, с оръжие в ръка е излязъл до оградата и е видял десетките бойци от „Хамас”. Благодарение на него, нашето дете, моето семейство, целият наш кибуц беше спасен. Аз и Емил дължим живота на детето си на този човек", обясни българката, която от години живее в Израел.
NOVA