Млада израелска двойка, която е била убита от терористи на „Хамас“ в собствения им дом, като по чудо са успели да спасят техните 10-месечни близнаци.

Родителите са успели да предотвратят невръстните си деца да последват тяхната трагична съдба, както на много други техни сънародници, след като най-малко 1200 цивилни загубиха живота си в конфликта, а хиляди други са ранени. Сред загиналите има и чужденци.

За историята на двойката разказва израелският посланик в Колумбия Гали Даган в социалната мрежа X (доскоро позната като Twitter). 30-годишните Итай и Хадар Бердичевски, са имали секунди, когато са чули нападателите да разбиват вратата на дома им. Двойката е успяла да скрие близнаците в скривалище моменти преди терористите да влязат вътре, разказва Даган.
 


Като по чудо, 12 часа по-късно бебетата са намерени от израелските сили, които ги спасяват. Те вече са при своята баба, която ще се грижи за тях.

Посланик Даган окачествява своя пост Итай и Хадар за герои, които са дали всичко, за да спасят децата си. Сърцераздирателната история набра бързо популярност сред социалните мрежи и медиите.